Artfotografie, nostalgische food foto’s in een retro decor

fine art fotografie stilleven retro food

fine art fotografie stilleven retro food

Galleryfoto

Galleryfoto is de naam van een exclusieve selectie Fine Art foto’s. Meest studiowerk, maar ook wel landschapsfoto’s.

Het thema van de meeste foto’s is food in de retro keuken.  Nostalgische beelden uit de tijd dat er in de keuken nog niets was geautomatiseerd. Mooie oude verweerde voorwerpen van emaille in de prachtigste kleuren, gecombineerd met fruit en groenten tegen een retro decor.  Stuk voor stuk foto’s die vooraf worden ontworpen op kleur, stijl, sfeer en entourage. Mijn inspiratie voor thema’s en kleuren haal ik vooral uit de natuur.

Sta eens stil bij wat je eet

In mijn Food Stillevens gaat het steeds om de eerlijke onbewerkte producten die in hun grillige vormen en prachtige kleuren een onverwachte en soms ontroerende schoonheid tonen. De oorspronkelijkheid der dingen zoals die door de natuur aan ons wordt aangereikt.  Zet je daar door mensenhanden gemaakte voorwerpen naast  – zoals steriele emaille vergieten, houten fruitschalen, groentemanden – dan krijg je een moment van ontmoeting.

 Waar de natuur stopt en de menselijke handelingen beginnen. Het eten wacht geduldig op de dingen die komen gaan. Het perpetuum van het leven geconcentreerd op dat ene moment.

 Ik wil vanuit dit perspectief mensen bewust laten ervaren hoe onze dagelijkse brood, groente en fruit wordt beleefd als je er foto’s van gaat maken. Plotseling krijgt food een andere waarde. Het is niet alleen lekker of voedzaam en gezond. Maar het heeft ook een fotografische schoonheid. Het dwingt mensen om stil te staan bij datgene wat men dagelijks achteloos in de boodschappenkar legt. Er ontstaat een nieuwe waardering voor ons eten.

 Bestellen

Voor het bestellen van deze foto’s belt u of mailt u gewoon even naar mij om uw wensen of ideeën te bespreken. De foto’s zijn in verschillende uitvoeringen en formaten te bestellen. Als losse panelen opgeplakt op  aluminium, glas of ingelijst.