Landschapsfotografie

De basis van alle fotowanden en fotobehang ligt in de landschapsfotografie. Vooral veel natuurfoto’s van Nederlandse landschappen. Liefst met prachtige Hollandse Wolkenluchten zoals de schilderijen van Ruysdael.

Landschap doorgronden

Ik trek al vanaf mijn vroege jeugd met de camera de natuur in.  Voor een goede foto breng ik uren in een bepaald gebied door of ik ga meerdere keren terug naar dezelfde plek.  Pas als alles klopt komt de camera uit de tas. In de landschapsfotografie kun je wel plannen, maar je kunt de omstandigheden niet naar je hand zetten. Dat betekent dat je pech kunt hebben en voor niets zo vroeg bent opgestaan. Maar aan de andere kant kun je ook geluk hebben en maak je de ene prachtige foto waarop je niet had gerekend. Om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn fototrips in Nederland heb ik thuis een ‘half weerstation’ en werk ik veel met Google maps om vooraf het gebied te verkennen. Maar natuur- en landschapsfotografie blijft toch vooral een kwestie van veel in het landschap rondlopen. En als je dan eens geen foto maakt, geniet te toch van de natuur om je heen.

fotobehang veluws landschapNederland is een dichtbevolkt land, maar wie de natuur in trekt vindt nog altijd gebieden waar je alleen kunt zijn. Die prachtige landschappen met Ruysdael wolken fotografeer ik graag voor bij jou thuis aan de muur.
Klik hier voor fotowanden op het werk
Klik hier voor fotobehang thuis
Button Text